Rozbité vchodové dveře.

Rozbité vchodové dveře. | foto: Policie ČR

Opilý vandal v Pardubicích poškodil sedmnáct aut, policistu napadl pěstmi

  • 20
Škodu za 100 tisíc korun způsobil dvacetiletý cizinec v Pardubicích. V opilosti poničil sedmnáct zaparkovaných vozidel, dvoje vchodové a jedny balkonové dveře a navíc napadl policistu.

Případ se stal na konci minulého týdne v Rumunské ulici.

„Dvacetiletý cizinec zde poničil sedmnáct zaparkovaných vozů, dvoje dveře bytových domů a jedny vchodové u rodinného domu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová. Pachatel u vozidel ulámal zrcátka, poškodil také světlomety a okna.

Několik lidí v ranních hodinách zavolalo na linku 158 a na místo přijela hlídka. Agresor mezi tím vším stihl jednoho strážce zákona dokonce napadnout.

„Pachatel tak má na svědomí kromě poškození cizí věci také přečin násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až čtyři roky vězení,“ dodala Maturová.

Celková škoda se odhaduje na 100 tisíc korun, ale přesnou výši policie ještě nezná. „Škody postupně na denním světle odhalovali policisté nebo majitelé, kteří přišli ke svým vozům. Definitivní škody budeme vědět až ve chvíli, kdy se k výslechu dostaví všichni poškození,“ sdělila Maturová s tím, že obviněný pachatel je stíhaný na svobodě.

Mladý cizinec po činu nadýchal 2,58 promile alkoholu, proč se choval tak agresivně a napadl policistu však podle Maturové zatím vysvětlit nedokázal. „V noci byl agresivní, ale po vystřízlivění se choval úplně jinak,“ řekla.

Rumunská ulice v Pardubicích

Rumunská ulice v Pardubicích

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz