(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Marek Burza

Žena nesla kolem adventního věnce benzin, po požáru skončila v nemocnici

  • 8
Velmi neopatrně si počínala žena v Pusté Kamenici na Svitavsku, když v neděli o půl osmé večer pálila svíčky na adventním věnci. V blízkosti plamenů otevřela lahev s hořlavinou a v rodinném domě způsobila požár.

„Žena měla na stole v kuchyni adventní věnec se zapálenými svíčkami a procházela kolem s lahví plnou technického benzinu. S lahví plnou hořlavé kapaliny neopatrně manipulovala a výpary se vzňaly,“ popsala vznik požáru mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

V mžiku začal hořet adventní věnec, vzplály i podhledy v místnosti a plameny ženu popálily. „Další dvě ženy se snažily oheň uhasit, přitom se nadýchaly zplodin hoření. Všechny tři ženy pak byly převezeny do nemocnice,“ dodala Horáková.

K požáru vyjelo pět jednotek hasičů – profesionální z Poličky a dobrovolné z Proseče, Poličky, Pusté Kamenice a Krouny. Oheň zcela zlikvidovali přibližně po půlhodině.

Majitel domku spolu s vyšetřovatelem předběžně stanovili škodu na 150 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek za čtyři miliony korun.