Hokejový brankář Adam Svoboda

Hokejový brankář Adam Svoboda | foto: Michal Sváček, MAFRA

Trenér gólmanů Dynama Svoboda boural, po nehodě mu naměřili 1,7 promile

  • 112
Ostuda pardubického hokejového klubu Dynamo má další rozměr. Fanoušci už měsíce řeší slabé sportovní výsledky, v létě se přidala drogová eskapáda Petra Čáslavy. O víkendu se trenér gólmanů Adam Svoboda stal jako řidič účastníkem dopravní nehody, po které mu naměřili 1,7 promile alkoholu.

V sobotu v sedm hodin večer havaroval ve Valech u Přelouče osobní vůz Volvo XC90. Řidič vjel do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozu.

Oba řidiči neutrpěli vážná zranění, byli ale převezeni k ošetření do nemocnice.

Účastníkem nehody byl současný trenér gólmanů HC Dynamo Pardubice Adam Svoboda. Zda byl viníkem, zatím není jasné. Důvěryhodný zdroj redakci potvrdil, že policie mistru světa z roku 2005 po nehodě naměřila 1,7 promile alkoholu. Redakce iDNES.cz se Svobodu snažila přímo kontaktovat, ale zatím na telefonát nereagoval. 

„Klub v tuto chvíli situaci intenzivně řeší,“ reagoval tiskový mluvčí Dynama Jan Hrabal. O hodinu později klub vydal oficiální tiskovou zprávu, že Adam Svoboda s okamžitou platností ve své funkci skončil.

Dynamo v současné době vůbec nezažívá lehké chvíle. Nejen, že na ledě prohrálo osmnáct z posledních devatenácti utkání, ale v první řadě se diskutuje právě o nedodržování životosprávy v klubu.

Adam Svoboda totiž není zdaleka jediný, kdo měl problémy s alkoholem či drogami za volantem. V létě loňského roku dopravní policie zastavila současného asistenta hlavního trenéra Dynama Petra Čáslavu, kterému přišla na kokain v krvi. Za dalších pár měsíců byl z kádru kvůli porušování životosprávy na chvíli vyloučen také obránce Marek Trončinský.

A tím výčet hříšníků v Dynamu rozhodně nekončí. V závěru roku 2016 boural v Bohdanči taktéž pod vlivem alkoholu tehdejší klubový lékař Jan Vanáč, který v klubu krátce poté skončil.

V roce 2008 zase způsobil tragickou nehodu nedaleko Jaroměře nynější hlavní trenér Dynama Ladislav Lubina. Zemřel při ní otec bývalého fotbalového reprezentanta Vratislava Lokvence.