Tříměsíční štěně jorkšíra na sebe upozornilo ve chvíli, kdy se mu obojek zamotal do větví. | foto: Městská policie Pardubice

Jorkšír se ztratil ve vysoké trávě, strážníci ho hledali dvě hodiny

  • 10
Šťastné shledání zažil majitel tříměsíčního jorkšíra v Pardubicích. Štěně, které se vejde do jedné ruky, se i s vodítkem vysmeklo páníčkovi z ruky při venčení ve vysoké trávě. V ní se pes rychle ztratil z dohledu.

Jeho majitel se pustil do prozkoumávání terénu a marně se snažil čtyřnohého parťáka přivolat k sobě. Když povely v zeleném houští nezabíraly, zoufalý majitel se obrátil na strážníky se žádostí o pomoc.

Do pročesávání vysoké trávy se nakonec zapojilo několik hlídek strážníků, kteří blízké okolí čerpací stanice v Hradecké ulici prohledávali dvě hodiny.

„Majitel trnul hrůzou, aby štěňátko nevběhlo do silnice nebo aby je někdo neodnesl. To se naštěstí nestalo. Malý průzkumník se vysokou trávou prodral až ke keři, kde se o větvičku zachytil vodítkem, které štěňátko omezilo ve volném pohybu,“ sdělila mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Pak uvězněný jorkšír začal naříkat, čímž na sebe konečně upozornil a strážníci ho mohli vysvobodit.

„Nedokážeme přesně popsat, kdo se při opětovném shledání radoval víc, jestli majitel nebo štěňátko, ale citlivé povahy by jistě zamáčkly slzu dojetí,“ dodala Klementová.

Milé překvapení nakonec zažili i strážníci. Zanedlouho po pátrací akci přišel na služebnu šťastný majitel poděkovat s velkou bonboniérou.