PITNÝ REŽIM. Sparťanský trenér Martin Hašek sleduje zápas a při tom dodržuje

PITNÝ REŽIM. Sparťanský trenér Martin Hašek sleduje zápas a při tom dodržuje pitný režim. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Pardubický trenér Hašek bude mít k ruce početný arzenál hráčů

  • 0
Čtyřiadvacet v poli plus čtyři brankáři. S takovým počtem fotbalistů na širší soupisce vstoupí mužstvo Pardubic pod vedením kouče Martina Haška do nového ročníku Fotbalové národní ligy. K prvnímu duelu vyběhne v sobotu od 10.15 na domovském trávníku Pod Vinicí proti Vlašimi.

„Tolik hráčů jsme si nechali proto, že chceme, aby jich co nejvíc zůstalo v kvalitním tréninkovém procesu. Máme možnost poslat jich několik (na farmu) do Čáslavi a zbytek bude pravidelně chodit za B-tým,“ vysvětlil trenér Hašek, proč nesáhl po zeštíhlení sestavy z původních třiceti hráčů na současný stav k její další redukci.

Zajímavá situace panuje na gólmanském postu. Jasnou jedničkou ve druholigovém A-týmu zůstává zkušený Luděk Frydrych, jemuž bude krýt záda jeden z dvojice mladíků Jan Stejskal - Štěpán Hrnčíř, eventuálně Radek Čihař v případě, že budou vytíženi v I. dorostenecké lize. Posila ze Sparty Jakub Kotěra pak bude třikrát týdně trénovat s Pardubicemi a pravidelně nastupovat v ČFL za Čáslav.

„Ten systém se blíží ideálu, jediná slabina je, že kdyby se Luděk zranil třeba ve 20. minutě, bude třeba muset to jedno utkání dochytat brankář dorosteneckého věku. Od příštího zápasu by už byl k dispozici gólman, který bude rozchytaný (Kotěra),“ řekl Hašek.

Pokud jde o ofenzivní sílu, odchodem Martina Hundáka s Lukášem Rešetárem přišly Pardubice dohromady o čtrnáct branek. Ze zbylých hráčů včetně těch nových přes solidní výsledky týmu v přípravě zatím nikdo výrazně střelecky nevyčnívá. Ani kouč Hašek nebyl zatím schopen říci, kdo by je mohl nahradit. „V tuhle chvíli bych opravdu věštil z křišťálové koule. Bylo málo času na to, abych takový závěr mohl udělat,“ řekl a poznamenal, že někteří potenciální adepti role kanonýrů byli zdravotně hendikepovaní a neodehráli všechna přátelská střetnutí.

Nehledě na hostování enklávy sparťanů hodlá jít pardubický klub i nadále cestou doplňování A-týmu vlastními odchovanci. „Kdyby měl náš dorost takovou kvalitu, jako je v týmu do 16 let, kde máme čtyři hráče v širší reprezentaci, nechtěli bychom, aby ze Sparty přišlo šest hráčů. Časem budeme potřebovat třeba jen tři,“ řekl sportovní ředitel FK Pardubice Vít Zavřel.