Na ochozu ČEZ Areny si budou moci fandové pod odborným dohledem sestřiček...

Na ochozu ČEZ Areny si budou moci fandové pod odborným dohledem sestřiček pardubické nemocnice změřit krevní tlak a body mass index. | foto: archiv HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Fanoušků na hokeji ubývá, pardubický klub je láká na sestřičky i pohár

  • 13
Pardubičtí hokejisté hrají během víkendu dva domácí zápasy. Fanoušci si však čím dál více vybírají, a tak klub duely s Kladnem a Zlínem vylepší. Třeba ukázkou nového mistrovského poháru či lékařským vyšetřením.

V sezoně 2008/2009 chodilo v průměru na jeden zápas pardubických hokejistů 9 116 lidí. Letos je to však už jen 7 859 a čísla půjdou zřejmě ještě dolů. Vždyť třeba před týdnem sledovalo zápas s Litvínovem na pardubické poměry slabých 6 676 fandů.

"Je to čím dál těžší dostat diváky do ochozů. Hlavním konkurentem je pro nás televize, která lidem dává skutečně dobrý servis a fanoušci si ji často vyberou, místo aby vážili cestu do arény. Něco nám ubral i sousední Hradec Králové," komentuje klesající divácký průměr manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice Ondřej Šebek.

Problém pro klub také je, když se sejde více domácích zápasů během pár dní. Tato situace nastane i během následujícího víkendu, kdy v pátek od 18 hodin Pardubice přivítají Kladno a v neděli od 18:20 Zlín.

Na méně atraktivní soupeře se dají čekat opět nízké návštěvy a tak vedení klubu přichystalo pro fanoušky doprovodné akce.

O životosprávu se musí starat i fandové

Páteční utkání tak obohatí svou návštěvou zaměstnanci Pardubické krajské nemocnice. Svůj vůz také před vchodem do ČEZ Areny ukáže Záchranná služba Pardubického kraje.

"V rámci prezentace nemocnice si lidé pod odborným dohledem sestřiček mohou nechat změřit krevní tlak a body mass index," uvedl mluvčí hokejového klubu Jan Hrabal.

Přítomna bude rovněž výživová poradkyně, která fanouškům řekne, jak upravit svou životosprávu a životní styl, aby byli zdravější.

"Pardubický hokejový klub si váží práce členů zdravotních složek, proto se rozhodl tento zápas věnovat právě jim," dodal Hrabal.

Lákají na fotku s Masarykovým pohárem

V neděli pak diváci dostanou jedinečnou možnost poznat nový pohár pro vítěze české extraligy, který nese název Masarykův pohár.

"Jedná se o zbrusu novou trofej, která bude mít letos premiérového majitele. V pardubické ČEZ Areně bude k vidění pro všechny fanoušky, ti se s ním budou moci vyfotografovat," uvedl Jan Hrabal.

Český svaz ledního hokeje chce novou trofej představit fanouškům všech extraligových týmů, proto bude na každém stadionu vždy během jednoho utkání k dispozici divákům. V Pardubicích bude vystaven v neděli od otevření arény na východním ochozu u stánků s občerstvením.

"Nový pohár je velmi vážený, což dokládá fakt, že ho budou po celou dobu vystavení hlídat bodyguardi, kteří budou pečlivě dohlížet na to, aby nebylo na pohár saháno. I z toho důvodu bude kolem poháru vytvořena bezpečnostní zóna, zpoza které bude ale jeho fotografování možné," dodal mluvčí Jan Hrabal.

Pohár, jehož výroba trvala tři měsíce, měří 73,8 centimetrů a váží téměř 15 kilogramů. Je složený ze 116 součástek a tvoří ho základna z leštěné nerezové oceli, vnitřní stříbrný lehčený plášť a pozlacená vnější část. Masarykův pohár nemá ucha, chytat se bude za jedny ze šesti dílů pláště. Stejně jako tomu je u jiných známých trofejí, i na podstavci Masarykova poháru budou navždy vyryti jeho vítězové.