Musíme vyhrát dva tři zápasy po sobě a situace se změní, říká brankář Pardubic Július Hudáček.

Musíme vyhrát dva tři zápasy po sobě a situace se změní, říká brankář Pardubic Július Hudáček. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Pardubický víkend pravdy proti favoritům otevře zápas s rudou mašinou

  • 2
Východní Čechy čeká skvělý hokejový víkend. Pardubice i Hradec Králové hrají během víkendu dvakrát doma a navíc proti velmi atraktivním soupeřům. Perníkáři přivítají Spartu Praha a Kometu Brno, Lvi pak mistrovskou Plzeň a také aktuálně jasně nejlepší tým extraligy z pražských Holešovic

Ovšem oba kluby půjdou do sledovaných zápasů v naprosto jiné náladě. Hradečtí i přes horší výsledky z poslední doby stále drží druhé místo v tabulce a vlastně hrají jen o to, z jaké pozice půjdou přímo do play-off.

To Pardubice na stejnou metu aktuálně ztrácejí sedm bodů a navíc se nebezpečně přiblížil jedenáctý Litvínov, na jehož led jede HC ČSOB Pojišťovna Pardubice přesně za týden. Uvedená fakta znamenají jediné - když se Pardubicím víkend nepovede, začne jim tvrdý boj o holý postup do předkola play-off, který znamená vyhnutí se záchranářským pracím.

"V prvé řadě se chceme dostat do šestky, bude to velmi těžké. Mohli jsme bodovat v Plzni, doma jsme ztratili zápas s Karlovými Vary a tyto ztráty nás velmi mrzí. V Třinci je škoda inkasované třetí branky… Mít tři čtyři body z těchto devíti možných a byli bychom jinde. Musíme vyhrát dva tři zápasy po sobě a situace se změní," uvedl brankář Pardubic Július Hudáček pro klubový web.

Sázkaři Pardubicím nevěří

Jenže vyhrát tři zápasy v řadě bude vzhledem k losu velmi obtížné. Už v pátek večer vjede na led arény rudá mašina s názvem Sparta Praha, která letos likviduje jednoho soupeře za druhým a atakuje všemožné rekordy extraligy. Ostatně i podle bookmakerů je lídr tabulky v Pardubicích favoritem. Na jeho vítězství vypsali kurz dvě ku jedné. 

To na Pardubice, které prohrály třikrát v řadě, se dá třeba v sázkové kanceláři Chance vsadit při kurzu 3,1 ku jedné.

"Pevně věříme, že tuto minisérii zlomíme uklohněným zápasem. Třeba Karlovým Varům jsme dlouho nemohli vstřelit branku, Slavia jim dala gól od červené čáry. Někdy to prostě nejde. Měli jsme mnoho přesilovek s Energií, pak i s Oceláři. Moderní hokej se rozhoduje v početní převaze. Přesilovky trénujeme, snad se to brzy projeví," uvedl Hudáček.

V prospěch jeho týmu hlavně v dnešním duelu nemluví ale téměř nic. Sparta Pardubice letos dvakrát jasně přehrála, má v kádru natěšené expardubáky Jana Buchteleho a Tomáše Rolinka a hlavně disponuje ohromnou silou ve všech řadách.

Na straně Pardubic tak bude hlavně podpora velmi slušně zaplněné ČEZ Areny. To by mělo platit i v neděli v zápase proti Kometě Brno.

"Moc se těším na domácí zápasy. Očekávám plnou halu, když je vyprodáno, je to ještě krásnější. Bude to těžké, ale čekám pěkné zápasy s tím, že fakt budeme dřít. Možná to nebude tak krásné, ale uděláme všechno pro zisk bodů. Každý zápas nás v našlapané tabulce může posunout nahoru a tak to celé vnímáme," zdůraznil Július Hudáček.

Všichni čekají na delší šňůru výher

Ovšem ani fanoušci v poslední době nepodávají takové výkony, na které byly Pardubice dlouho zvyklé. Hlavně při posledním zápase s Karlovými Vary bylo v hale spíše ticho, občas se ozval pískot. Hra nebyla dobrá a diváci svým oblíbencům příliš nepomohli.

"Všichni skalní fandové věříme, že se to zlomí a proč zrovna ne s těžkými soupeři," burcuje na facebookové stránce klubu Míra Cepek.

Program pardubických hokejistů do olympiády

17. ledna: Sparta Praha - doma

19. ledna: Kometa Brno - doma

24. ledna: Litvínov - venku

26. ledna: Slavia Praha - doma

28. ledna: Kladno - venku

31. ledna: Zlín - venku

2. února: Vítkovice - doma

4. února: Hradec Králové - venku

6. února: Chomutov - doma

Poznámka: Páteční zápas se Saprtou začíná v

18 hodin, ten nedělní s Brnem v 17

hodin. Lístky stále jsou k dispozici.

Podobných vzkazů je tam více. Ovšem v mnoha z nich zaznívá tvrdá kritika, která signalizuje, že řadě příznivců dochází s předváděnou hrou trpělivost. A nezůstává jen u toho. Stále více lidí na stránkách hcpce.cz tvrdě kritizuje současné vedení hokejového klubu v čele s Ondřejem Šebkem.

"Já jsem byl maximálně spokojený, jak to tady předtím fungovalo. A i když byla nepovedená sezona, tak jsem věřil, že ta další bude lepší. A taky to tak bylo. Teď nevěřím ani trochu, pokud tady bude stejný majitel, a tím pádem i vedení. Spíš mám obavy, jakou hrůzu nám tady ještě připraví," napsal třeba fanoušek s přezdívkou JirkaPCE.

Na druhou stranu vše se může obrátit ve chvíli, kdy tým vytvoří nějakou delší šňůru výher. Tabulka je vyrovnaná a přísun bodů mužstvo katapultuje vzhůru k play-off. Do olympijské přestávky čeká extraligu ještě devět kol a právě v nich se rozhodne o dalším osudu Pardubic, které loni skončily desáté.

"Kluci musí udělat z následujícího víkendu alespoň čtyři body. Jinak bude situace dost zlá. Věřím, že se to mužstvu povede, má svou kvalitu," uvedl bývalý dlouholetý manažer pardubického hokejového klubu Zbyněk Kusý.