Pardubický gólman Július Hudáček drží puk před ležícím Pavlem Kubišem ze Zlína.

Pardubický gólman Július Hudáček drží puk před ležícím Pavlem Kubišem ze Zlína. U tyčky ještě hlídkuje útočník Tomáš Zohorna. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Pardubičtí hokejisté vezou „lup“ ze Zlína, v neděli vyzvou Vítkovice

  • 0
Pohovory s hráči - alespoň prozatím - zabraly. Zatímco v úterý v Kladně pardubičtí hokejisté ve třetí třetině promrhali vedení 3:0 a podlehli 3:4 na nájezdy, v pátek ve Zlíně v závěrečné dvacetiminutovce průběžný náskok 2:1 ještě navýšili dvěma brankami. A zlínské "Ševce" přemohli poprvé v sezoně.

Trenér Pardubic Zdeněk Venera před zápasem dobře věděl, proč upozorňuje na skvělou formu zlínského gólmana Libora Kašíka. Právě ten totiž v úvodní periodě zmařil hromadu pardubických šancí.

Po gólu si říkaly příležitosti Noska, Sýkory a Radila; posledně jmenovaný dokonce při vlastním oslabení obral brankáře Zlína o kotouč, ale nedokázal ho včas dostat do uvolněné klece. Kašík však fauloval a přesilovku, kterou Pardubice hrály po návratu vyloučeného Zohorny na led, využil pouhých šest vteřin před přestávkou z dorážky Nosek.

Ve druhé části se diváci zajímavějších momentů nadáli až po chvíli. Hudáčka prověřil domácí kapitán Čajánek, zlínské obraně zase dělali velké problémy Nosek s Tyborem a v ideální pozici minul ze druhé vlny najíždějící bek Píša.

V 36. minutě se Pardubice dočkaly kýžené druhé branky. Somík předal Vašíčkovi, ten si najel podél levého mantinelu skoro až za branku a skvěle našel Tybora, jenž prostřelil Kašíka. Ovšem ani ne za dvě minuty domácí snížili. Odražený puk si dojel nehlídaný Honejsek a Hudáček neměl nárok.

Po druhé pauze se Zlín tlačil dopředu. Obránce Marušák dokonce napálil břevno a byly tam i další závary, ale pardubický brankář spoluhráče držel. Rozhodla trefa Somíka v přesilovce; Zohorna už jen upravil na 4:1 z pohledu hostí při poweplay Zlína.

Zbývající výsledky 44. kola extraligy včetně aktuální tabulky naleznete ve sportovním sešitě nebo na hokej.idnes.cz. Další utkání sehrají hokejisté Pardubic už zítra, kdy netradičně od 15 hodin hostí celek Vítkovic.

Klub v neděli pořádá dětský den, během nějž se malí fanoušci mohou těšit na různé soutěže, zatočit si kolem štěstí s Kravíkem nebo si nechat pomalovat tváře. Všichni žáci a studenti s jedničkou z tělocviku navíc mohou jít na duel s Vítkovicemi zdarma. Stačí ukázat u pokladny pololetní vysvědčení.