Zoologická zahrada Ostrava nabízí stále více možností poznávání exotických...

Zoologická zahrada Ostrava nabízí stále více možností poznávání exotických zvířat. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Areálem ostravské zoo prošlo v loňském roce přes půl milionu návštěvníků

  • 0
Nový název organizace, druhá nejvyšší návštěvnost v historii, zvýšení příspěvku na ochranu přírody, rekordní počet chovaných druhů zvířat (438) i dokončení projektu elektrifikace celého areálu. To jsou nejdůležitější výsledky Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava za loňský rok, který byl pro organizaci velmi úspěšný.

„Areálem prošlo loni 537 412 lidí, což je historicky druhá nejvyšší návštěvnost. Od té rekordní v roce 2014 se přitom příliš nelišila. Chybělo do ní pouhých 3 106 lidí,“ říká mluvčí zoo Šárka Nováková.

Podotkla, že již čtvrtým rokem překračuje počet návštěvníků „magickou“ hranici půl milionu.

„Potvrzuje se tak, že ostravská zoo patří k nejvýznamnějším turistickým cílům Moravskoslezského kraje i České republiky. Dokládá to také skladba návštěvníků. Kromě místních přijíždějí obyvatelé dalších krajů i zahraniční návštěvníci, nejvíce z Polska a v menší míře ze Slovenska,“ dodala mluvčí.

Zahrada se podílí na ochraně přírody. Díky programu Koruna ze vstupu loni rozdělila mezi třináct záchranných projektů 496 tisíc korun. Letos to bude ještě víc. V září totiž zastupitelé Ostravy schválili zvýšení příspěvku na ochranu přírody z koruny na dvojnásobek.