ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Josef Gabzdyl, iDNES.cz

Opilec rozlil benzin na policejní služebně a hrozil zapálením

  • 6
Incident přímo v budově služebny museli v úterý řešit havířovští policisté. Notně opilý muž tam hrozil založením požáru, což podpořil rozléváním hořlaviny. Policisté mu v naplnění hrozeb zabránili.

Výhrůžky pronesl muž v části policejní služebny, která je přístupná veřejnosti.

„Současně se sdělením, že založí požár, tam začal rozlévat tekutinu zapáchající po benzinu,“ potvrdila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Přítomní policisté hned zareagovali a v dalším jednání muži zabránili. Nevznikla tak žádná škoda ani zranění. Dotyčného zadrželi a převezli na záchytku.

Podle informací televize Polar, která o incidentu informovala jako první, totiž nafoukal „žhář“ při dechové zkoušce přes dvě a půl promile alkoholu.

Policisté den po incidentu obvinili devětapadesátiletého muže z Karvinska ze zvlášť závažného zločinu násilí proti úřední osobě.

„Trestní zákoník stanoví za takový skutek trest odnětí svobody na tři až dvanáct let. Kriminalisté i nadále pokračují v realizaci úkonů trestního řízení,“ dodala Štětínská. 

Muž hrozil vytvořením ohnivé pasti přesně měsíc poté, co region zasáhla tragédie v bohumínském věžáku. Tam opilý muž s pomocí benzinu zapálil byt, zemřelo 11 lidí.