Část ze zabavených peněz lupičské skupiny na Bruntálsku.

Část ze zabavených peněz lupičské skupiny na Bruntálsku. | foto: Policie ČR

Žena s komplici přepadávala pumpy i obchody na Bruntálsku a Olomoucku

  • 0
Dvaapadesátiletá žena se společně s o devět let starším manželem a dalším šestadvacetiletým mužem stala postrachem Bruntálska a Olomoucka. Lupičská parta přepadla benzínové pumpy, obchod a prodejnu tabáku, nyní se už zpovídají kriminalistům.

Poprvé ještě s bratrem mladšího muže vyrazili 20. prosince minulého roku k čerpací stanici v Dlouhé Loučce. Vypáčili vstupní dveře, ale vzápětí se spustil alarm. Na nic nečekali a ujeli.

O deset dnů později nejprve šestadvacetiletý muž ukradl v Rýmařově neuzamčené, ale nastartované auto Peugeot a na Silvestra všichni vyjeli do Unčovic na Olomoucku. Tam mladík vpadl na čerpací stanici, a žena s manželem čekali venku v automobilu.

Zbraň, kterou lupiči vyhrožovali prodavačkám.

Lupič hrozil pracovnici pumpy zbraní a žádal vydání tržby. "Když žena odmítla, tak z pokladny vytrhl šuplík. Při odchodu však byly vchodové dveře uzamčeny, a tak opět namířil zbraň na prodavačku s tím, že ji zastřelí," uvedla bruntálská policejní mluvčí Pavla Tušková.

Žena nakonec dveře otevřela, mladík naskočil do vozu a všichni odjeli. Policisté pak auto našli v Horním Městě. S jídlem roste chuť, takže 18. ledna se domluvili na přepadení prodejny potravin v Rýmařově.

Policisté našli kukly, peníze a zbraň

Scénář zněl jasně: ženu, která ukradne pokladnu, bude se zbraní v ruce jistit mladší z lupičů. Nejstarší pak zase bude čekat za volantem. "Jenže když žena přišla do obchodu, zjistila, že je plný lidí a další přicházejí. Tak akci odvolali," uvedla mluvčí.

Ne však na dlouho. Hned následující den ukradli pokladnu v prodejně tabáku v Rýmařově. Jenže záhy se jim dostali na stopu policisté a prohlídka jejich domu a automobilu skupinu usvědčila. "Kriminalisté zajistili dvě kukly, zbraň a finanční hotovost," vypočítala Tušková.

Ukradené peníze ve výši 40 tisíc korun používali pro svou potřebu, všem hrozí až desetileté vězení. Žena s mladším komplicem sedí ve vazbě.