Muž nadýchal přes tři promile. (Ilustrační snímek)

Muž nadýchal přes tři promile. (Ilustrační snímek) | foto: Michal Sváček, MAFRA

Za řízení v opilosti seděl. Měsíc po propuštění ho chytli se třemi promile

  • 11
Jen zhruba měsíc vydržel sedmatřicetiletý muž z Ostravy řídit automobil, aniž by se předtím napil alkoholu. Do ledna kvůli stejnému provinění seděl ve vězení, ale už v únoru ho policisté přistihli za volantem s více než třemi promile alkoholu v dechu.

Nenapravitelného notorika policisté zastavili v neděli před dvaadvacátou hodinou na ulici A. Gavlase v Ostravě-Dubině. Jejich pozornosti nemohl ujít - jel totiž ve Fordu Mondeo bez registračních značek.

"Při kontrole vykázala orientační dechová zkouška řidiče hodnoty 3,30 a 3,14 promile alkoholu. Policisté muže zadrželi a v době, kdy byl již schopen procesních úkonů, mu sdělili podezření pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Trest asi bude přísnější než u obdobných případů, protože muž v lednu ukončil pobyt ve vězení za řízení automobilu bez oprávnění, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. "Nyní muži hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," dodala Holčáková.

Policisté chytili alkoholika za volantem v Ostravě-Dubině.

Policisté chytili alkoholika za volantem v Ostravě-Dubině.