VIDEO: Policisté nasadili na zloděje kabelů v Karviné vrtulník

  • 41
Přes šest stovek metrů kabelů chtěla v neděli nad ránem na Karvinsku ukrást trojice zlodějů. Policisté nasadili do pátrací akce i vrtulník, pak muže zatkli na silnici.

Trojice mužů se v neděli ještě za tmy vydala ke koridoru rekonstruovaného úseku železniční trati.

„Mezi osmi sloupy železničních stanic v Karviné a Dětmarovicích zřejmě přestřihli měděná zesilovací lana, stočili je do svazků a ukryli do trávy v blízkosti lesní stezky,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Pro lup se k úkrytu vrátili později. Jenže to už nad nimi hlídkoval policejní vrtulník. Jeho posádka dávala zprávy o pohybu zlodějů policistům na zemi, kteří následně trojici pachatelů zadrželi.

Zloději krádeží kabelů způsobili škodu za 200 tisíc korun. Navíc policisté zjistili, že toho mají na svědomí zřejmě více.

Dva ze skupiny jsou podezřelí z krádeže věcí v kancelářích bohumínské firmy. Všichni tři pak zřejmě poblíž dětmarovické železniční stanice už dříve kradli stovky metrů měděného lana.

Jeden z mužů byl v minulosti dvanáctkrát odsouzen, další osmkrát. Oba jsou teď ve vazbě a hrozí jim až osmileté vězení. Třetí obviněný je stíhán na svobodě, může jít až na pět let do vězení.