Příbuzný vzal devítileté dítě a vyskočil s ním z okna. Oba jsou mrtví

  • 223
Policisté vyšetřují okolnosti vraždy dítěte, která se stala ve čtvrtek v sedm večer v Ostravě. Z dostupných informací vyplývá, že osmadvacetiletý příbuzný společně s devítiletým dítětem vyskočil z okna tamního domu. Ani jeden pád z dvaceti metrů nepřežil.

V jakém příbuzenském vztahu byl 28letý muž a devítileté dítě, policisté neupřesnili. Událost začali kriminalisté vyšetřovat jako vraždu dítěte.

„Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy, které budou následně zkoumat znalci. Provedeny budou také výslechy a nařízeny byly soudní pitvy zesnulých. Policisté pokračují v objasňování všech okolnosti skutku, stejně jako jeho motivu,“ uvedla jen policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Tragédie se stala v ostravské části Výškovice. Policisté na setkání s novináři po poledni pouze uvedli, že vzhledem k tomu, že obětí je dítě, nemohou být ze zákona konkrétnější.

Podle oslovených obyvatel tamního domu byla obětí dívenka. „Prý se drželi za ruce, když vyskočili,“ nabídl jednu z možných verzí událostí místní muž. 

Blesk.cz naopak napsal, že muž byl s holčičkou na návštěvě u své sestry a po hádce dívku vyhodil z okna a skočil za ní.

Správce vysokého domu uvedl, že dotyčné neznal. „Hodně se to tady střídá, ale je možné, že tady byli jen na návštěvě, nebo v podnájmu. Nebo jen vešli do vchodu, vyjeli nahoru do desátého patra a vyskočili,“ spekuloval muž. 

Jasněji by mohlo být až po výsleších očitých svědků. 

,