Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

V Ostravě ke konci roku přibývají další kilometry cyklistických tras

  • 5
Vzhledem k teplému počasí je pro řadu lidí dobrou zprávou, že krajské město finišuje s dostavbou několika staveb pro cyklistickou dopravu. Podle ostravského cyklokoordinátora Martina Krejčího byla v září předána do užívání část nové cyklotrasy T v Třebovicích.

„Dokončení trasy do Svinova podél ulic Francouzské a Nad Porubkou je v plánu koncem roku,“ slibuje Krejčí.

Od října slouží cyklistům nová stezka podél ulice Závodní ve Vítkovicích, která vznikala současně s rekonstrukcí tramvajových zastávek Městský stadion a Sport Aréna.

V listopadu prošla kolaudací trasa C v Mariánských Horách od Kauflandu směrem do Nové Vsi. A ještě do konce tohoto měsíce by měla být hotová i cyklistická trasa M v centru města od Krajského úřadu k náměstí Republiky včetně semaforu pro cyklisty přes ulici Na Jízdárně.

„Pokud se do konce roku podaří dokončit i další stavby, jako je cyklotrasa Odra - Morava - Dunaj v Moravskoslezském kraji a cyklistická trasa O v Radvanicích, přibude letos v Ostravě asi třicet kilometrů cyklistických tras. Převážně jde o stezky nebo pruhy na komunikacích s vyloučením provozu běžné motorové dopravy,“ říká Krejčí.

Podotkl, že radnice Poruby letos plánuje ještě aktualizovat informační body pro cyklisty a radnice Jihu dokončí rekonstrukci páteřní trasy A v Bělském lese.

„Kromě toho Ostravské komunikace vyměnily dřevěnou podlahu lávky u Slezskoostravského hradu v centru města, takže se po ní nyní chodí i jezdí daleko lépe,“ dodal Krejčí s tím, že další stavby pro cyklisty budou pokračovat příští rok.