ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

V Slévárnách Třinec explodoval žhavý kov, popálil tři pracovníky

  • 15
Tři pracovníci Sléváren Třinec utrpěli v noci na pátek na Frýdecko-Místecku těžké popáleniny. Stalo se to při explozi žhavého tekutého kovu v areálu Třineckých železáren. Na místě zasahoval i vrtulník. V pátek večer to sdělil mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Neštěstí se stalo v pátek po půl třetí ráno. „K úrazu došlo ve firmě, nacházející se v areálu Třineckých železáren,“ řekl Humpl.

Nejvážněji zraněn byl čtyřicetiletý muž, který utrpěl vážné popáleniny druhého a třetího stupně na trupu a nohou, a to téměř na polovině povrchu těla.

„Záchranáři zajistili krytí popálených ploch, tepelný komfort, žilní vstup a podání potřebných léků. Poté byl pacient letecky transportován do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava,“ uvedl Humpl.

Další dva muži středního věku byli popáleni středně těžce na rukou a zádech. Záchranáři je sanitkami odvezli do třinecké nemocnice.

„Dva zaměstnanci s lehčími poraněními už jsou po ošetření doma, jsme s nimi v kontaktu, jeden zaměstnanec zůstal v nemocničním ošetřování s poraněnými zády,“ řekla iDNES.cz Petra Jurásková Macková, mluvčí Třineckých železáren.

,