ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Postřelený muž v nemocnici zemřel, kriminálka řeší vraždu ve Frýdku-Místku

  • 5
Kriminalisté objasňují okolnosti vraždy, která se stala ve čtvrtek večer před jedním z domů ve Frýdku-Místku. Během hádky postřelil sedmadvacetiletý muž svého pětapadesátiletého kolegu. Ten druhý den zranění podlehl. V noci na pátek pak jinde zemřela násilnou smrtí seniorka.

„Policisté ohledali místo činu, zajistili stopy, které budou následně zkoumat znalci, včetně střelné zbraně, a shromáždili informace ke konkrétnímu podezřelému. Toho zadrželi následující den. Vrchní komisař také nařídil soudní pitvu zesnulého,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

„Po shromáždění důkazů zahájili kriminalisté trestní stíhání pachatele pro zvlášť závažný zločin vraždy a přečin výtržnictví. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvacet let. Vrchní komisař učinil podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.“

Podle místních se střílelo v blízkosti Frýdlantské ulice. „V době našeho příjezdu byl muž v bezvědomí a nedýchal. Posádka ho resuscitovala. S vážným poraněním hlavy jsme jej převezli do nemocnice,“ uvedl v pátek krajský mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Vzápětí zabil v okrese senior manželku

Druhé zvlášť závažné ublížení na zdraví vyšetřují kriminalisté také v okrese Frýdek-Místek. V noci na pátek tam senior zaútočil na svou ženu.

„Ataku předcházely osobní neshody a vliv mohl mít i alkohol. Čtyřiašedesátiletý muž fyzicky napadl šedesátiletou manželku. Ta utrpěla zranění, kterým podlehla. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na šestnáct let. Kriminalisté pokračují ve vyšetřování okolností skutku,“ doplnila Pokorná. 

,