(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Policie ČR

V Ostravě srazil cyklista chodce, vážně se zranil

  • 14
V noci na neděli zasahovali záchranáři v Ostravě u srážky cyklisty a chodce. Nehoda se stala na cyklostezce u řeky Ostravice, kam nemohla projet sanitka kvůli stavebním pracím pod nedalekým mostem. Při střetu se cyklista vážně zranil.

„Včera krátce po dvaadvacáté hodiny došlo v katastru Ostravy ke střetu cyklisty a chodce, přičemž cyklista utrpěl poranění, která ošetřili záchranáři,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Operátoři záchranné služby na pomoc vyslali lékařský tým rendez-vous, spolu se skupinou rychlé zdravotnické pomoci.

Cyklista se srazil s chodcem na cyklostezce podél řeky Ostravice, na místě jen obtížně přístupném. Sanitka tam nemohla projet kvůli probíhajícím stavebním pracím a lešení postavenému pod nedalekým mostem. Posádka záchranářů k dopravě ke zraněnému použila vůz policistů. 

„Při střetu došlo ke zranění jedné osoby. Muž středního věku zůstal po pádu ležet na zemi v bezvědomí a byl v přímém ohrožení života. Zasahující lékařka u něj vyslovila podezření na poranění mozku,“ popsal mluvčí krajské záchranky Lukáš Humpl.

Lékařka zajistila dýchací cesty zraněného intubací a připojila ho k přístrojem řízené ventilaci. Záchranáři ho posléze transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.