Střet s autobusem přepůlil auto. Řidič na místě zemřel.

Střet s autobusem přepůlil auto. Řidič na místě zemřel. | foto: PČR

Mladý řidič vjel do cesty autobusu, v přepůleném autě zemřel

  • 26
Dvacetiletý řidič osobního auta zemřel na silnici mezi Karvinou a Orlovou poté, co vjel v zatáčce do protisměru a srazil se s autobusem. Další tři lidé museli do nemocnice.

Řidič octavie ze zatím nezjištěných příčin vjel ve středu odpoledne po průjezdu levotočivou zatáčkou do protisměru. „Tam čelně narazil do příměstského autobusu,“ potvrdila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Náraz auto přepůlil, jedna z jeho částí začala hořet. Řidiči auta už nebylo pomoci. „Utrpěl zranění, která nebyla slučitelná se životem, a na místě zemřel,“ informovala policejní mluvčí. 

Záchranáři se tak soustředili na další tři zraněné. Nejhůř na tom byl šedesátiletý řidič autobusu. 

Toho s poraněním hrudníku a hlavy transportoval vrtulník do Fakultní nemocnice v Ostravě.

„Čtyřiačtyřicetiletý muž a sedmnáctiletá dívka utrpěli lehké poranění nohou. Oba jsme převezli na chirurgickou ambulanci v Karviné,“ uvedl krajský mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Po ošetření byli oba propuštění do domácího léčení.

Dalších pět cestujících v autobusu vyvázlo bez zranění. 

Policie nyní vyšetřuje okolnosti nehody a tragickou událost zatím hodnotí jako přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz