ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Lach, HZS MSK

Hasič zemřel při zásahu na střeše areálu u Karviné, zřejmě se propadla

  • 9
Při likvidaci menšího požáru střechy budovy v průmyslovém areálu v Petrovicích u Karviné zemřel v noci profesionální hasič. Co přesně se stalo, zatím oficiálně není jasné. Konstrukce se zřejmě propadla. Obětí je zkušený profesionál, který u sboru sloužil tři desítky let.

„Během zásahu došlo ke smrtelnému zranění příslušníka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že požár střechy s menší škodou se podařilo hasičům zvládnout během několika desítek minut. Zasahovaly u něj čtyři jednotky.

Hasič, který se při zásahu zranil a zraněním podlehl, pracoval u hasičů třicet let.

Podle serveru Požáry.cz zemřel hasič poté, co byla střecha tovární haly již uhašena. Pod vyšetřovatelem se konstrukce údajně propadla a on spadl z výšky na zem.

„Je to hluboká rána, která zasáhla mě, vedení našeho hasičského záchranného sboru i mnoho dalších kolegů a kolegyň. Zároveň chci na těchto několika řádcích vyjádřit hlubokou lítost všem pozůstalým i řadě dobrých kamarádů našeho kolegy, který byl pro náš sbor velkým přínosem,“ uvedl ředitel moravskoslezských hasičů Vladimír Vlček.

Na místě zasahovali kromě profesionálů i zástupci petrovických dobrovolných hasičů z části Závady. Ti ale o události nechtějí hovořit. „Nezlobte se, nebudu se k tomu vyjadřovat,“ uvedl zástupce SDH Petrovice-Závada Pavel Haas. 

Zástupci druhého sboru, který byl na místě, zase prý nemají k události bližší informace. „Odjeli jsme dřív, než k ní došlo,“ řekl Jiří Chrobok z SDH Dolní Marklovice. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,