Tři ze čtyři zraněných dětí srazili řidiči, když šly po vyznačených přechodech. Ilustrační foto

Tři ze čtyři zraněných dětí srazili řidiči, když šly po vyznačených přechodech. Ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Šestaosmdesátiletý řidič v Ostravě srazil na přechodu dvě školačky

  • 40
Šestaosmdesátiletý řidič srazil na přechodu pro chodce v Ostravě - Porubě dvě čtrnáctileté dívky. Obě školačky jsou zraněné, podle lékařů naštěstí jen lehce.

Nehoda se stala u autobusové zastávky v Ježkově ulici v pondělí odpoledne.

"Šestaosmdesátiletý řidič jel ve vozidle Škoda 120 a na vyznačeném přechodu se střetl s dívkami ve věku 14 let, které šly přes silnici," řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

"Obě byly zraněny a z místa převezeny k ošetření," dodala Holčáková s tím, že lékaři předběžně stanovili poranění jako lehká.

"Příčinu nehody policisté vyšetřují, vyloučeno již bylo ovlivnění řidiče alkoholem," doplnila mluvčí.

Další dvě děti srazila auta na Přerovsku

Dvě nehody, při nichž byly zraněny děti, vyšetřují policisté také na Přerovsku. V prvním případě náhle vběhl řidiči v Prosenicích do cesty osmiletý chlapec.

"Hoch stál společně se spolužáky na chodníku a začal přebíhat vozovku v době, kdy zleva přijíždělo auto," popsala mluvčí přerovské policie Miluše Zajícová.

Přestože se řidič snažil srážce do poslední chvíle zabránit a strhl řízení, auto chlapce zachytilo. Právě rychlá reakce dvaapadesátiletého šoféra však pravděpodobně zachránila dítě od vážnějšího zranění. Takto byl poraněn jen lehce a jeho léčení si vyžádá pět dní.

Další nehodu, která se stala v pondělí odpoledne v Hranicích, naopak podle policistů řidič zavinil. Pětapadesátiletý muž totiž ve Zborovské ulici přehlédl na přechodu čtrnáctileté děvče a srazil jej.

"Dívka byla převezena do nemocnice, kde lékaři zjistili, že z nehody rovněž vyvázla s lehkým zraněním s dobou léčení deset až čtrnáct dní," doplnila Zajícová.