Před nedávnem se dražily sedačky z Bazalů. Nechyběly na nich podpisy bývalých...

Před nedávnem se dražily sedačky z Bazalů. Nechyběly na nich podpisy bývalých nebo současných hráčů Baníku. | foto: MMO

Ostrava vydraží sedačky z Bazalů, výtěžek zamíří do dětských domovů

  • 1
Fanoušci ostravského fotbalového Baníku, kteří se zajímali o možnost získat „suvenýr“ z původního stadionu Bazaly, dostanou výjimečnou šanci. Ostrava se totiž rozhodla vydražit 90 kusů originálních sedaček, které navíc podepsali současní nebo bývalí hráči Baníku.

Na sedačkách nechybí podpisy slavných jmen a legend klubu, jakými jsou například Milan Baroš, Jan Laštůvka či Marek Jankulovský.

„Víme, o které podpisy asi bude největší zájem. Takže například Milan Baroš jich podepsal víc,“ prozradil před startem aukce výkonný ředitel FC Baník Michal Bělák, kterému se nápad města prodávat sedačky líbí a nepochybuje o tom, že zájemců se najde dost.

„Bazaly jsou nedílnou součástí historie Baníku a kultovním místem pro příznivce sportu v Ostravě. Donedávna se na nás obraceli skalní fanoušci klubu s prosbou, jestli by si z nich nemohli odnést něco na památku. Dosud neměli šanci, teď ji mít budou,“ dodal Bělák.

Stadion patří městu, které do konce října ukončí jeho rekonstrukci pro potřeby Fotbalové akademie. S návrhem nabídnout v aukci 50 kovových a 40 plastových sedaček z původních tribun Bazalů, kde lidé fandili Baníku, přišla náměstkyně ostravského primátora pro školství a sport Andrea Hoffmannová.

„Napadlo mě využít je pro dobrou věc. Vyjdeme vstříc fanouškům fotbalu a výtěžek aukce rozdělíme mezi čtyři dětské domovy, které za ně nakoupí sportovní vybavení pro děti,“ řekla Hoffmannová.

Podotkla také, že město spustilo 25. září speciální webové stránky www.benefice.ostrava.cz, kde jsou zveřejněny podrobné informace včetně podmínek účasti. Aukce odstartuje 4. října v 11 hodin a skončí 31. října ve 12 hodin. Vyvolávací cena kovových sedaček je 500 korun, plastových dvojnásobek.