ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Luděk Peřina, MF DNES

Lidé v Ostravě zakládají černé skládky, město znovu otevře sběrné dvory

  • 4
Ostravský magistrát v omezeném režimu opět otevře sběrné dvory. Kvůli jejich uzavření v nouzovém stavu totiž ve městě začaly vznikat černé skládky.

Sběrné dvory se v krajském městě znovu otevřou ve čtvrtek.

„Byly uzavřeny v reakci na vládní vyhlášení nouzového stavu. Občané ale s nastávajícím jarem začali odkládat zejména objemný odpad na místa, která nejsou k tomu určená, a tím zakládat nepovolené skládky, proto se město rozhodlo sběrné dvory v omezeném režimu otevřít,“ uvedla náměstkyně primátora pro životní prostředí Kateřina Šebestová (ANO).

Provoz sběrných dvorů bude nyní upraven tak, aby byly dodrženy zásady bezpečnosti a ochrany zaměstnanců před šířením nákazy koronavirem. Například bude zkrácena otevírací doba. 

U čtyř velkých sběrných dvorů však bude zachován i víkendový provoz, ale jen dopoledne.

„Občané budou do prostoru sběrného dvora vpuštěni jednotlivě, maximálně po dvou a budou dodržovat stanovený odstup. Musí být vybaveni ochrannou rouškou a nejlépe i rukavicemi,“ uvedla Šebestová.

Už dnes jsou v provozu tři sběrné dvory na území města Opavy.

„V reakci na požadavky občanů a po dohodě s Technickými službami jsme se rozhodli od středy 1. dubna opět otevřít všechny městské sběrné dvory. Provoz sběrných dvorů bude nyní upraven tak, aby byly dodrženy hygienické zásady a zásady bezpečnosti a ochrany jak veřejnosti, tak zaměstnanců před šířením koronaviru,“ řekl náměstek primátora pro životní prostředí Michal Jedlička (KDU-ČSL).

,