Sanitka? Dříve ano, teď už ne. Nový vlastník by měl sundat majáky i další znaky...

Sanitka? Dříve ano, teď už ne. Nový vlastník by měl sundat majáky i další znaky záchranky. | foto: ZZS MSK

Sanitka s majáky převážela dřevo. Už se to nestane, slibuje nemocnice

  • 135
Pobavení i pobouření vyvolala fotografie sanitky v barvách záchranné služby, která místo pacienta po Ostravě převážela dřevo. Snímek žlutého vozu s majáky a pootevřenými dveřmi, z nichž čouhají trámy, se rychle rozšířil po Facebooku s četnými komentáři.

„Záchranka pro nemocný dřevěný trámečky,“ vtipkuje například uživatel s pseudonymem Lodro Sheltri. „Rendo, domluv mi to. Budu stěhovat maminu v Karviné a takový stěhovák by byl stylovej,“ glosuje pro změnu Venca Pechmann.

Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje se však od sanitky se dřevem, vyfocené v Novinářské ulici, distancovala.

„Obrázek zachycuje vozidlo v barvě a se znaky speciálu záchranky. Jedná se ale o bývalé zásahové vozidlo, které jsme před časem vyřadili z provozu a odprodali jednomu z ostravských zdravotnických zařízení,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Že na fotografii není skutečné zásahové vozidlo, podle něj dokazuje především fakt, že na pravých zadních dveřích schází třímístné volací číslo 155, podle kterého je možné sanitku s jistotou identifikovat.

„Bohužel barva vozidla, reflexní pruhy i výstražné majáky na střeše mohou takový dojem vzbuzovat,“ říká Humpl s tím, že neví, k jakým účelům nyní vůz slouží. „Nový majitel by z něj však měl minimálně sundat výstražné majáky,“ dodal.

MF DNES zjistila, že bývalou sanitku používá Městská nemocnice Ostrava.

„Vozidlo bylo vyřazeno z provozu zdravotnické dopravní služby. Nyní přijímáme nápravná opatření, aby se situace již neopakovala,“ sdělil mluvčí nemocnice David Račák.