Po nárazu osobního automobilu do stromu u Rýmařova na Bruntálsku v úterý...

Po nárazu osobního automobilu do stromu u Rýmařova na Bruntálsku v úterý odpoledne zemřelo dítě. (25. února 2020) | foto: ZZS MSK

Auto těžce bouralo do stromu. Nepřežil chlapec, další dvě děti jsou zraněny

  • 70
Po nárazu osobního automobilu do stromu u Rýmařova na Bruntálsku v úterý odpoledne zemřel osmiletý chlapec. Kromě něj jely v autě ještě další dvě děti a jedna žena.

Osobní auto, ve kterém jela žena a tři děti z Přerovska, v úterý před třetí odpoledne narazilo do stromu. Informoval o tom mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Na místě zasahovaly pozemní posádky záchranářů i dva vrtulníky.

„Chlapec školního věku byl po nehodě v bezvědomí a došlo u něj k zástavě krevního oběhu,“ uvedl Humpl. Chlapce, který utrpěl mnohočetná poranění, se nejprve snažili oživit svědci nehody, a posléze záchranáři. Přes veškerou snahu se jim však nepodařilo dítě zachránit.

„Další dětští pacienti – tříletá dívka a desetiletý chlapec – utrpěli vícečetná poranění, byli však při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je vrtulník přepravil do ostravské Fakultní nemocnice,“ doplnil Humpl.

Šestatřicetiletá žena byla ošetřena s poraněním nohy a vrtulník ji přepravil do Fakultní nemocnice Olomouc.

Policisté nyní vyšetřují okolnosti nehody. Zatím konstatovali že, žena v levotočivé zatáčce dostala smyk a vyjela mimo silnici. „Zatím jsme vyloučili přítomnost alkoholu,“ podotkl policejní mluvčí René Černohorský. Policisté se budou zabývat i tím, zda byly děti správně připoutány. 

Hasiči zabezpečili havarovaný automobil před případným požárem a na uniklé provozní kapaliny na silnici použili sorbent. „Po zdokumentování nehody Policií ČR asistovali při nakládání havarovaného auta na vozidlo odtahové služby a v závěru zásahu místo nehody pečlivě uklidili,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Petr Kůdela. 

,