Fotografie z policejního radaru, který zachytil rychlost vozidla. (5. září 2015)

Fotografie z policejního radaru, který zachytil rychlost vozidla. (5. září 2015) | foto: Policie ČR

Řidič se hnal dálnicí téměř o sto kilometrů rychleji, než je limit

  • 151
Povoleno 130, ale na tachometru 221 kilometrů v hodině. Řidič se v sobotu hnal dálnicí před Ostravou přespříliš rychle, spravedlnosti však neunikl. Jeho jízdu zaznamenala policejní hlídka a jak záhy vyšlo najevo, hříšník před jízdou popíjel alkohol.

Policisté dálničního oddělení v Mankovicích na Novojičínsku v sobotu projížděli ve služební Škodě Octavia dálnicí D1. Takřka přesně v poledne jejich vůz v blízkosti obce Bílov předjela škodovka, přičemž policejní rychloměr zaznamenal její rychlost 221 kilometrů v hodině. Povolena však je maximálně stotřicítka.

Policisté příliš rychlé vozidlo dojeli, řidiče zkontrolovali, nechyběla ani zkouška na alkohol. „Odborným měřením zjistili, že v dechu má téměř 0,7 promile alkoholu,“ konstatovala krajská policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Devětadvacetiletý muž okamžitě přišel o řidičský průkaz a policisté mu také zakázali další jízdu za volantem. Jak přílišnou rychlost, tak i podnapilost budou dále řešit úředníci v rámci přestupkového řízení.

„V konečném důsledku muži hrozí peněžitá sankce až do dvaceti tisíc korun, zákaz činnosti od šesti měsíců až na jeden rok a připsání sedmi bodů,“ konstatovala mluvčí Vlčková.