Odstavený polský autobus v Chotěbuzi na Karvinsku, řidič byl podnapilý.

Odstavený polský autobus v Chotěbuzi na Karvinsku, řidič byl podnapilý. | foto: Policie ČR

Řidič polského autobusu pil, místo k Jadranu dojel jen ke Karviné

  • 8
Nemilé zpoždění museli strpět polští turisté, kteří se těšili na chorvatské moře. Policisté na Karvinsku totiž jejich autobus zastavili a zjistili, že řidič před jízdou pil alkohol, a ne právě málo. Na místo proto musel přijet náhradní řidič.

Dopravní policie před několika dny kontrolovala automobily a autobusy na česko-polském hraničním přechodu Chotěbuz na Karvinsku. Mezi vybranými byl i polský autobus plný turistů, kteří cestovali do jednoho z jadranských letovisek v Chorvatsku.

"Jenže přístrojem na měření množství alkoholu v dechu byly třiačtyřicetiletému řidiči autobusu naměřeny pozitivní hodnoty. Po první dechové zkoušce se hodnota zastavila na 1,13 promile alkoholu v dechu a po šesti minutách stoupla na 1,18 promile alkoholu v dechu," uvedl karvinský policejní mluvčí Jaroslav Kus.

Policisté pijanovi za volantem vzali řidičský průkaz a nevyhne se ani trestnímu řízení. Autobus byl odstaven a rekreanti museli počkat, až dorazí náhradní řidič. Teprve pak mohli pokračovat v cestě na vytouženou dovolenou.