VIDEO: Na silnici v Třinci se dva týdny po rekonstrukci utrhla krajnice

  • 69
Popraskaná a sesunutá krajnice, tak vypadá čtrnáct dní po rekonstrukci silnice I/68 v Třinci-Neborech ve směru na Frýdek-Místek. Ihned se stala terčem nadávek ale i posměchu řidičů na sociálních sítích. Ředitelství silnic a dálnic tvrdí, že závadu už reklamovalo.

Kvůli opravě byl tento úsek od Neborovského kopce až k obchvatu Třince několik týdnů uzavřený.

Kamiony vyjíždějící z obchvatu tak nemohly pokračovat vpravo kratší cestou na dálnici, ale musely se vydat vlevo přes vesnice a na dálnici sjet až za Hnojníkem.

„To asi jen uplácali lopatou. Toto je výsměch, kéž by za to někoho pořádně potrestali. Kde asi udělali soudruzi z ŘSD chybu? Neuvěřitelné,“ tak komentují výsledek čtrnáctidenní práce stavebních firem řidiči na sociální síti.

Podle Zdeňka Mitrengy z Třince, který místem každý den jezdí, jde navíc o docela nebezpečný úsek. 

„Hlava mi to nebere, taková důležitá a frekventovaná spojnice a nedají si záležet,“ podivuje se muž.

„Poruchou na silnici v Neborech se zabýváme. Odstraňovat ji bude dodavatel stavby. Zhotovitel nyní projednává s dotčenými orgány termín nápravy,“ uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Nina Ledvinová.

Dodává, že opravu bude muset zhotovitel provést na vlastní náklady.

Problematický úsek se nachází za odbočkou v Třinci-Neborech na Hnojník a Frýdek-Místek.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz