Pomstychtivý muž rozmlátil kostkou špatné auto, spletl si majitele

  • 32
Divoký týden má za sebou muž z Ostravy. V pondělí se muž frustrovaný z nešťastné lásky pomstil na špatném autě, ve středu jej při honičce s policií zastavil náraz do reklamní tabule u silnice. Hrozí mu až dva roky vězení.

Třiatřicetiletý recidivista v pondělí položil betonovou kostku mezi kapotu a čelní sklo svého auta a vyrazil si vyřídit osobní rozepře ničením jiného vozu.

Když dorazil na místo, vzal kostku a vrhl ji směrem k zaparkovanému autu. 

První hod se mu příliš nepovedl, druhým už rozbil zadní sklo vozu.

Podle informací iDNES.cz muž takto řešil frustraci z nešťastné lásky a chtěl se zřejmě pomstít na majetku bývalé partnerky nebo svého soka. Jenže si vybral špatný vůz.

„Jednání zpětně litoval, a to zejména proto, že poničené auto bylo někoho jiného, než se domníval,“ podotkla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Po pondělním incidentu se škodou za 20 tisíc korun se ještě pachateli z místa činu podařilo nepozorovaně odjet. O dva dny později už takové štěstí neměl.

Zdrogovaný ujížděl policistům

Zaujal totiž hlídku policie v Ostravě-Přívoze, která měla podezření, že za volantem by mohl být muž se zákazem řízení. Na majáky služebního vozu  zareagoval řidič tak, že začal ujíždět. A to velmi nebezpečným způsobem.

„Jistou chvíli jelo vozidlo díky hustému provozu dokonce po chodníku, naštěstí se tam právě nenacházeli chodci,“ podotkla Štětínská.

Šofér nakonec ve vysoké rychlosti nezvládl odbočovací manévr a u čerpací stanice narazil do reklamní tabule a poté i do uzávěru vody.

Policisté muže zadrželi a přičetli mu i pondělní ničení vozidla. Zadržený nejen, že má zákaz řízení až do roku 2033, ale v době honičky byl pod vlivem drog. Vyšetření prokázalo přítomnost amfetaminu v těle.

Kriminalisté recidivistovi s bohatou trestní minulostí sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu poškození cizí věc. Hrozí mu až dvouleté vězení.