(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Zdravotnická záchranná služba Moravskoslezského kraje

Autu se utrhl přívěsný vozík. Vyletěl mimo silnici, kde zranil dva chodce

  • 6
Dva chodci byli v pátek odpoledne zraněni při nehodě v Českém Těšíně. Automobilu Dacia se při jízdě utrhl přívěsný vozík, který vyletěl na chodník, kudy lidé zrovna procházeli.

Nehoda se stala zhruba o půl druhé odpoledne v Tovární ulici. „Na pomoc ihned vyjela nejbližší posádka rychle zdravotnické pomoci z Karviné,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Utržený přívěsný vozík typu BOB srazil dva chodce - sedmdesátiletou ženu a o sedm let mladšího muže. „Oba přitom utrpěli poranění dolních končetin, zůstali ale při vědomí,“ dodal Humpl.

Záchranáři oba zraněné ošetřili a zajistili transport do nejbližší nemocnice v Třinci.

Případem se zabývá policie. Řidič před jízdou nepožil alkohol, ani ho neovlivnily drogy. Vozík však měl platné technické osvědčení do letošního ledna.

Právě přívěsný vozík se stal tento týden ve stejném regionu tématem už jednou. V Opavě policisté zastavili vůz s připojeným vozíkem, které však měl místo levého kola přivázaný skateboard. 

Navíc řidič nadýchal 1,2 promile, registrační značka vozíku byla z kradeného vozu a i automobil měl propadlou technickou kontrolu. K tomu všemu ještě skateboard vytvořil na vozovce dlouhou rýhu (podrobněji zde).