Přenosné dopravní hřiště na zimním stadionu Kotlina v  Havlíčkově Brodě.

Přenosné dopravní hřiště na zimním stadionu Kotlina v Havlíčkově Brodě. | foto: Jaroslav Šnajdr, MF DNES

Chystané dopravní hřiště v Ostravě nabídne i elektroauta

  • 1
Dopoledne se tam budou učit školáci o dopravě, odpoledne a o víkendech bavit děti, které láká řízení elektroautomobilů. To vše slibují radní Ostravy i městského obvodu Svinov, na jehož území má do dvou let vzniknout moderní dětské dopravní hřiště a sportovní zázemí místní základní školy.

„Školáci mají povinnou dopravní výuku, ale Ostravě chybí dopravní hřiště. Jedno funguje na Jihu, druhé v Přívoze, ale je ve špatném stavu, proto ho příští rok necháme zrekonstruovat. Třetí zcela nové dopravní hřiště vybudujeme ve Svinově. Bude sloužit i školákům z Poruby a okolí. Ve volném čase navíc nabídne zábavu dětem z celého města. Budou si tam moci vyzkoušet, jaké to je řídit auta na elektrický pohon,“ vysvětluje ostravský radní pro dopravu Lukáš Semerák.

Dopravní hřiště bude hotové už příští rok, ale elektromobilů se ve Svinově dočkají až v roce 2019. Za dva roky už tam budou mít i tenisové kurty, atletický ovál, fotbalové hřiště a další venkovní sportoviště, ale i budovu se šatnami, učebnou či místností pro spolkovou činnost. Město za proměnu dosud nevyužívané plochy o rozloze 3,5 hektaru zaplatí asi 50 milionů korun.

„Naší škole chybí sportovní zázemí. Nová sportoviště budou navíc veřejně přístupná,“ těší se starostka Svinova Helena Wieluchová.