Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: OKD

Důlní otřes na Karvinsku zranil šest horníků, jeden má zlomenou nohu

  • 0
Šest horníků se v noci na pátek lehce zranilo při důlním otřesu na Karvinsku. Jeden má zlomenou nohu, další poraněný hrudník, ostatní zhmožděniny a odřeniny.

Společnost OKD, která o nehodách obvykle informuje média, tentokrát celý den mlčela. A nepřivolala ani záchrannou službu. Na případ upozornili MF DNES v pátek odpoledne příbuzní jednoho z horníků. Udivilo je, že nikde nejsou žádné informace, přestože otřesy zažili horníci i v minulých dnech.

Mluvčí OKD Ivo Čelechovský teprve poté na přímý dotaz potvrdil, že v pátek ve 2:21 hodin nastal v Důlním závodě 1 v lokalitě Karviná důlní otřes v oblasti doubravských ohradníků ve 40. sloji asi 920 metrů pod povrchem.

„Byli zraněni dva zaměstnanci a další čtyři utrpěli drobná poranění. Na místo neprodleně vyjel tým Hlavní báňské záchranné stanice (HBZS). Jeho lékař konstatoval, že úrazy nejsou životu nebezpečné. Přesto byli horníci převezeni do Fakultní nemocnice v Ostravě a do nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji k důkladné prohlídce,“ uvedl mluvčí.

Dodal, že příčiny a rozsah otřesu, který částečně zdevastoval důlní dílo, nyní šetří odborná komise.

Mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl řekl, že OKD je nemusí volat k lehčím zraněním, která zvládne tým HBZS. „V minulosti jsme ale ošetřovali například i zlomeniny,“ dodal.