Lupiči se v březnu zaměřili na jednu havířovskou večerku.

Lupiči se v březnu zaměřili na jednu havířovskou večerku. | foto: PČR

Lupiči si zasedli na havířovskou večerku. V březnu ji přepadli hned dvakrát

  • 3
Havířovští kriminalisté pátrají po pachatelích, kteří v březnu vyloupili prodejnu na Dlouhé třídě. Dvě loupeže ve stejné večerce dělily jen necelé tři týdny.

K prvnímu přepadení večerky Jitřenka v havířovské části Podlesí došlo 10. března. „Zatím neznámý muž se pod pohrůžkou násilí dožadoval vydání peněz. Z prodejny nakonec odešel s několika tisíci a krabičkami cigaret,“ uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Situace se opakovala na konci minulého týdne. „Znovu neznámá osoba ohrožovala obsluhu. Z večerky si odnesla pár tisíc korun,“ informovala Viačková.

Podle dosavadních zjištění policistů se pravděpodobně nejednalo o stejného pachatele. Oba lupiči mluvili plynně česky a bylo jim mezi 30 až 40 lety. 

Se žádostí o pomoc při jejich ztotožnění se vyšetřovatelé obracejí na veřejnost. „Lidé mohou poznatky volat na telefon 974 744 474, k dispozici je i bezplatná linka 158,“ dodala policejní mluvčí.

V případě dopadení hrozí pachatelům za loupeže až desetileté vězení.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz