Za lstivé oloupení opavských fanoušků obvinila policie další baníkovce

  • 8
Dalších šest lidí, fanoušků ostravského Baníku, si vyslechlo obvinění z oloupení příznivců fotbalové Opavy. Za loupežné přepadení jim hrozí až dvanáctileté vězení.

Agresoři, kteří donutili zastavit vůz opavských fandů a poté je okradli, patřili k tvrdému jádru příznivců Baníku Ostrava. 

Na opavské fandy, kteří se vraceli z tehdejšího brněnského azylu, kde klub hrával domácí zápasy, nalíčili útočníci v říjnu minulého roku past. Předstírali, že mají defekt, a tím přiměli auto s opavskými příznivci zastavit. 

„Sotva zastavili, tak je zablokovala dvě další auta zepředu a dvě zezadu. Z aut vyskákali lidé v kuklách. Ze zavazadlového prostoru vzali batoh, kde byla i peněženka, ale primárně jim šlo o opavskou vlajku, šály a další klubové suvenýry, které vnímali jako trofeje,“ řekl už na konci ledna ostravský kriminalista Radim Wita.

Už tehdy avizoval, že by vyšetřovatelé mohli na jedenáctičlennou listinu obviněných časem připsat i další jména. Tak se i stalo.

Fanoušci Baníku jako komando. V kuklách přepadli auto příznivců Opavy

„Po shromáždění důkazů zahájili moravskoslezští kriminalisté trestní stíhání dalších šesti osob ve věku od 19 do 39 let pro zvlášť závažný zločin loupeže spáchaný ve stadiu účastenství,“ zmínila policejní mluvčí Gabriela Pokorná.

Celkově čítá seznam obviněných již sedmnáct lidí, kterým hrozí za loupežné přepadení až dvanáctileté vězení.

K zadržení některých fanoušků byli v lednu nasazeni i příslušníci moravskoslezské zásahové jednotky. Policisté totiž měli informaci, že jsou mezi podezřelými i zápasníci MMA. Vyšetřování případu nadále pokračuje, jeden pachatel z první várky zadržených zůstává ve vazbě.