Hasiči museli hasit požár, který zachvátil rodinný dům v Rychvaldu. Od něj...

Hasiči museli hasit požár, který zachvátil rodinný dům v Rychvaldu. Od něj začal hořet i volkswagen golf zaparkovaný před ním. | foto: Tomáš Lach, HZS Moravskoslezského kraje

Hořel dům i auto zaparkované před ním, škoda je pět milionů

  • 3
Nikomu se sice nic nestalo, přesto napáchal požár rodinného domu v Rychvaldu na Karvinsku škodu, kterou hasiči odhadují na pět milionů korun. Kromě domu navíc hořel také u něj zaparkovaný osobní automobil volkswagen golf.

Plameny rodinný dům v Rychvaldu pohltily ve čtvrtek před polednem. „Operační středisko hasičů bylo o požáru přízemního domku se sedlovou střechou informováno ve čtvrtek krátce po půl dvanácté,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

„Do Lesnické ulice vyjely čtyři jednotky hasičů ze stanic Bohumín, Orlová, Karviná a Slezská Ostrava. Společně s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů – Rychvald a Starý Bohumín,“ pokračoval.

Hořel celý dům i  volkswagen golf, který byl zaparkovaný před ním. „Hasiči dostali oheň pod kontrolu pomocí šesti proudů vody za hodinu. Poté ještě více než hodinu pokračovali v dohašování, spojeným s rozebíráním konstrukcí,“ popsal Kůdela.

Předběžná škoda, kterou požár napáchal, je odhadnuta na pět milionů korun. Příčina jeho vzniku se vxšetřuje.