Hasiči museli zasahovat při požáru novostavby v Ostravě-Svinově.

Hasiči museli zasahovat při požáru novostavby v Ostravě-Svinově. | foto: Tomáš Lach, HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči vyjížděli ke dvěma požárům. V obou případech hořelo kvůli topení

  • 0
Dvě novostavby hořely ve čtvrtek v Moravskoslezském kraji v souvislosti s topnou sezonou. V Kobeřicích na Opavsku může za požár rodinného domu špatná konstrukce komínu. Příčinu požáru v Ostravě-Svinově budou hasiči teprve upřesňovat. Při požárech se nikomu nic nestalo.

O prvním požáru se hasiči dozvěděli ve čtvrt na deset dopoledne. Do místní části Bažantnice vyjely čtyři jednotky, jedna profesionální z Opavy a tři jednotky dobrovolných hasičů z Kobeřic, Bolatic a Kravař.

„Hořela část střechy a podkroví kolem komína. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za 45 minut, dohašení s rozebíráním konstrukcí i s pomocí automobilového žebříku AZ 37 MB Metz z opavské stanice zabralo necelou hodinu,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. „Do odpoledne zůstala na kontrolu požářiště místní jednotka dobrovolných hasičů,“ dodal.

O požáru zbrusu nové dřevostavby v Ostravě-Svinově se hasiči dozvěděli po půl jedné odpoledne. Do ulice Bratří Sedláčků vyjelo šest jednotek hasičů, tři profesionální ze stanic Zábřeh, Poruba a Jih a tři jednotky dobrovolných hasičů ze Zábřehu, Polanky nad Odrou a Radvanic.

„Hasiči dostali oheň pod kontrolu během osmatřiceti minut. Poté několik desítek minut pokračovali v dohašování s rozebíráním dřevěných konstrukcí,“ přiblížil Kůdela.

„I zde pomáhala výšková technika, automobilový žebřík AZ 30 Camiva z porubské stanice. Na kontrolu požářiště tady pak zůstali dobrovolní hasiči z Polanky nad Odrou.“