Na Opavsku hořela větší garáž. Přilehlý dům hasiči uchránili

  • 0
Pět jednotek hasičů v pátek večer vyjelo k nahlášenému požáru větší garáže do obce Bolatice na Opavsku. Nikdo se nezranil. Hasičům se podařilo ochránit sousední dům. Škodu vyšetřovatel předběžně určil na půl milionu korun.

„Operační středisko hasičů bylo o ohni, který zpočátku šlehal několik metrů vysoko, informováno v pátek před půl šestou podvečerní. Do Bolatic vyjela jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Hlučín, společně s ní čtyři jednotky dobrovolných hasičů – Bolatice, Kravaře, Hlučín a Dolní Benešov,“ řekl krajský mluvčí hasičů Petr Kůdela.

V garáži byla zaparkována Škoda Octavia. Oheň hasiči zlikvidovali během čtyřiceti minut. Přilehlý rodinný dům se jim podařilo ochránit. Byl zasažen pouze kouřem. Hasiči jej odvětrávali pomocí přetlakového ventilátoru. 

Dobrovolní hasiči z Bolatic na místě zůstali kvůli kontrole požářiště do sobotního rána, kdy místo předali Policii ČR. 

„Předběžná škoda byla odhadnuta na 500 tisíc korun, příčina vzniku požáru vyšetřujeme. Hasiči přitom uchránili před požárem přilehlý rodinný domek se sedlovou střechou, tedy majetek odhadem za dva miliony korun,“ dodal mluvčí Kůdela.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz