Noční požár domu ve Slezské Ostravě způsobil škodu pět milionů

  • 1
Do pozdní noci na neděli bojovalo šest jednotek hasičů s rozsáhlým požárem rodinného domu ve Slezské Ostravě. Při události se nikdo nezranil. Předběžná škoda je pět milionů korun, příčinou požáru se budou vyšetřovatelé zabývat během neděle.

Vyšetřování příčiny požáru zatím hasiči nevědí. „Může to trvat i měsíce. Několik vyšetřovatelů je stále na místě. Vzhledem k rozsahu škod to bude na dlouho,“ řekl iDNES.cz krajský mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Hasiči se o požáru dozvěděli v sobotu krátce po čtvrt na osm večer jako o požáru vrat. „Do Počáteční ulice vyjely čtyři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, ze stanic Slezská Ostrava, Fifejdy, Přívoz a Zábřeh, společně s nimi dvě jednotky dobrovolných hasičů, Radvanice a Heřmanice,“ uvedl Kůdela.

Když hasiči na místo dorazili, hořely nejen vrata, ale i za nimi zaparkovaný osobní automobil značky Mercedes a velká část domu. Rodinný dům je dvoupodlažního a navíc má obytné podkroví pod sedlovou střechou.

„Hasičům ztěžovala zásah členitost domu a obtížný přístup. Přesto dostali oheň pod kontrolu už za hodinu, dohašování s rozebíráním střešních konstrukcí jim zabralo několik dalších hodin i přes sobotní půlnoc, když na pomoc přijela automobilová plošina AP 30 MB Econic/Bronto ze stanice HZS MSK Slezská Ostrava,“ popsal Kůdela.

Podle jeho informací se nikdo nezranil. Hasiči škodu pět milionů korun odhadli ještě před dohašením požáru.