Vzdorující požár v autovrakovišti v Ostravě zdolávali hasiči přes 24 hodin

  • 30
Hasiči v noci na úterý dohasili požár vrakoviště v Ostravě-Mariánských Horách, který je zaměstnával od noci na pondělí zhruba 24 hodin. Škoda způsobená požárem zatím nebyla vyčíslena, jeho příčiny se zjišťují. Řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp.

„Požárem byla zasažena polovina nahromaděného kovového šrotu a autovraků. Z nejvíce zasaženého místa požárem se ozývaly občasné detonace, převážně pneumatik,“ uvedl Popp.

Požár byl hasičům nahlášen v pondělí ve 02:44. Hasiči oheň hasili vodou a pěnou. Během dne za pomoci těžké techniky, bagrů a nákladních automobilů patřících firmě na likvidaci kovů vytvořili proluku mezi ohněm zasaženým a nezasaženým materiálem a pak začali prohořívající hromadu šrotu rozebírat.

Požár hasilo přes 20 jednotek, ještě v pondělí v noci tam zasahovalo 17 jednotek. „K zásahu bylo během dne vysláno celkem 45 jednotek, které se na místě prostřídaly ve třech rotacích,“ uvedl mluvčí. 

Hasiči zasahují u požáru autovrakoviště v Ostravě-Mariánských Horách. (5. července 2021)

Kromě kouře a tepla z hořících materiálu komplikovalo hasičům zásah i horké počasí.

Na území Ostravy se jedná o druhý rozsáhlý požár vrakoviště v krátké době. V květnu zasahovalo 32 jednotek u požáru vrakoviště a skládky kovů soukromé společnosti v obvodu Vítkovice. Tehdy v blízkosti Místecké ulice hořelo 1 500 tun šrotu a 600 tun drceného recyklátu, především autovraky a plastové tonery. 

Květnový požár vrakoviště hasiči monitorovali i z dronu: 

, ,
Témata: Ostrava, Hlučín