VIDEO: V Ostravě havarovalo Porsche do sloupu, spolujezdce vyprošťovali

  • 50
Na jednom z hlavních tahů Ostravou havarovalo v pátek večer Porsche. Řidič narazil pravým bokem auta do zábradlí a sloupu veřejného osvětlení, spolujezdce museli pomoct vyprostit hasiči. Škoda je půl milionu korun.

Hlášení o nehodě v ostravské Plzeňské ulici hasiči přijali na tísňovou linku chvilku před páteční třiadvacátou hodinou.

„Porsche GT2 dostalo na úrovni tramvajové zastávky na přímém úseku ulice Plzeňské smyk. Dvaatřicetiletý řidič vyjel s automobilem mimo silnici a narazil do zábradlí a sloupu veřejného osvětlení,“ vylíčila policejní mluvčí Soňa Štětínská.

O rok starší spolujezdec se při nehodě těžce zranil. „Spolujezdci z části pomohl z auta ven sám řidič, hasiči mu pak bez použití hydraulických nástrojů uvolnili zaklíněnou nohu a pomohli mu opatrně ven,“ popsal mluvčí krajských hasičů Jakub Kozák.

Zraněného spolujezdce záchranáři ošetřili na místě a s poraněním hrudníku, břicha, zad a nohy jej při vědomí a komunikujícího přepravili do ostravské fakultní nemocnice. Po prvotním ošetření převezli do nemocnice také řidiče. „Muž komunikoval, lékař měl u něj podezření na otřes mozku,“ doplnil mluvčí krajské záchranky Lukáš Humpl.

Po dobu zásahu byla Plzeňská ulice zcela uzavřena, policisté museli usměrňovat dopravu. Pití alkoholu před jízdou se u řidiče nepotvrdilo. „Škoda byla předběžně vyčíslena na půl milionu korun,“ doplnila policejní mluvčí.

Kriminalisté havárii vyšetřují jako podezření z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Událost dále prověřují. „Vzhledem k době a místu nehody zjišťují rovněž informace související s krizovým opatřením v oblasti pohybu osob,“ doplnila Štětínská.

Policisté zároveň vyzývají motoristy či cestující okolo projíždějící tramvaje, kteří nehodu či předchozí jízdu Porsche viděli, případně mají kamerový záznam celé události, aby se ozvali na linku 158.