Podezřelý Marek Krumpoch.

Podezřelý Marek Krumpoch. | foto: PČR

Podvodník slibuje peníze za reklamu na pozemku. Pak staré lidi okrádá

  • 18
Ostravští policisté pátrají po muži, který je podezřelý z toho, že v rodinných domech seniorů překvapeným starým lidem vytrhával peníze přímo z rukou.

Do domů se devětatřicetiletý Marek Krumpoch dostával podle policistů pod záminkou, že je ochoten jejich majitelům zaplatit za to, když si nechají umístit reklamní poutač na své budově nebo pozemku.

Starým lidem, na které se zaměřil, nabízel i vyplacení první zálohy hned na místě. „Poté, co ho pozvali dovnitř, vytáhl velkou bankovku s tím, že by ji potřeboval rozměnit. Když oslovení vytáhli peníze k rozměnění, podezřelý jim je vytrhl z ruky a z místa utekl,“ uvedla krajská policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Pokud se zloděj setkal s odporem, nebo tušil, že by jeho oběť mohla mít doma ještě více peněz, neváhal použít násilí, upozornili vyšetřovatelé.

Podle policistů se dotyčný nepohybuje jen v Moravskoslezském kraji, ale jezdí po celé republice. „K přepravě na různá místa využívá autostop nebo vlak. Přespává v hotelích a ubytovacích zařízeních. Za služby neplatí, hotel opustí ještě před zaplacením a na místo se již nevrací,“ dodala Vlčková.

Policisté žádají při pátrání po muži o pomoc i veřejnost. Pokud by někdo měl o muži z fotografie nějaké informace, měl by hned vytočit linku 158.