ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Muž ujel polským policistům, v Česku jej našli schovaného pod postýlkou

  • 4
V automobilovou honičku se proměnila silniční kontrola za polskými hranicemi. Řidič odmítl zastavit a přejel do České republiky, kde se skryl. Zásahová jednotka jej dopadla v domě pod dětskou postýlkou.

Dramatická situace odstartovala v pondělí odpoledne na polské straně hranic. Tamní policisté se pokusili kvůli silniční kontrole zastavit osobní vozidlo Volkswagen Passat.

„Jeho řidič však na výzvy k zastavení nereagoval. Během pronásledování se mu podařilo uniknout a přejet až na území České republiky, kde automobil zaparkoval před jedním z rodinných domů v obci Hať a ukryl se v něm,“ informoval policejní mluvčí René Černohorský.

Českým a polským policistům se společně podařilo úkryt vypátrat a přivolali policejní posily včetně zásahové jednotky a psovoda.  „Byla zde totiž důvodná obava, že by muž mohl být nebezpečný a ozbrojen,“ podotkl Černohorský. 

Policisté následně vnikli do domu. Uprchlíka našli, jak se ukrývá v jednom pokoji uschován v dece za dětskou postýlkou.

„Jednalo se o 35letého muže, po němž bylo vyhlášeno pátrání. Loni v prosinci totiž soud vydal příkaz k jeho dodání do výkonu trestu odnětí svobody,“ uvedl mluvčí. Zadržený muž tak byl okamžitě eskortován do vazební věznice v Ostravě. 

Spolu s ním byla na místě 24letá žena z Opavska, po níž již nějakou dobu policisté pátrali kvůli zjištění jejího současného pohybu a pobytu.

„Jmenovaná žena byla převezena na hlučínskou policejní služebnu. Po provedených procesních úkonech byla propuštěna na svobodu a bylo po ní odvoláno pátrání,“ podotkl Černohorský. 

Případ se obešel bez zranění a škod na majetku. „Celá záležitost je nadále v intenzivním prošetřování ze strany opavských kriminalistů minimálně pro podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ doplnil mluvčí.


Témata: Ostrava