To jsou ony! Okradená žena uviděla zlodějky z okna policejní služebny

  • 63
Otřepaný trik použily tři zlodějky, které v Ostravě okradly ženu. Zatímco dvě z nich jako volavky žebraly o peníze, třetí se nenápadně přiblížila zezadu a sebrala oběti kabelku. Spravedlnost je ale dostihla krátce po činu, když procházely kolem policejní služebny. Uvnitř totiž zrovna byla okradená žena a zlodějky při pohledu z okna poznala.

Devětapadesátiletá žena seděla na lavičce na Mírovém náměstí v ostravském obvodu Vítkovice. Najednou k ní přišla sedmatřicetiletá žena a žádala ji o peněžní pomoc. Když neuspěla, poodešla kousek dále, kde stála její osmnáctiletá dcera se stejně starou kamarádkou.

Záhy společně vymyslely trik, jak ženu připravit o kabelku. Dvě mladší ženy šly opět prosit o peníze a starší se pak k poškozené přiblížila zezadu a snažila se ukrást kabelku. V jeden okamžik s ní trhla, kabelku vzala a dala se na útěk. Okradená si sice jejího počínání všimla, pronásledování však brzy zanechala.

Radši šla na policejní služebnu, aby krádež ohlásila. „Krátce před tím, než k ní přišel policista, však z okna viděla skupinku pěti osob, která zrovna procházela kolem. Tři ženy hned poznala a uvedla, že právě ony ji okradly,“ řekla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Policejní dozorčí služba vyslala za skupinkou hlídku, která tři ženy předvedla na služebnu. Chvíli sice zapíraly, ale pak se všechny k zlodějské akci přiznaly.

Policisté pak dokonce při ohledání místa činu a okolí našli ukradenou kabelku i se všemi věcmi. Zlodějkám hrozí až dvouleté vězení.

„Takový způsob krádeže patří mezi jeden z nejstarších fíglů pachatelů. Proto chceme znovu připomenout lidem, aby měli stále pod kontrolou své osobní věci a nenechali se oklamat,“ upozornila mluvčí Michalíková.