Mladík ukradl kasičku se sbírkou, zpečetil si návrat do „pasťáku“

  • 10
Kasičku se sbírkou peněz pro nevyléčitelně nemocné děti a dospělé ukradl v Ostravě z pultu supermarketu nezletilý mladík, který byl v celostátním pátrání pro útěk z diagnostického ústavu. Policie jej krátce po činu dopadla.

Oznámení o krádeži kasičky s dary pro nemocné ze supermarketu v Ostravě-Mariánských Horách policie přijala na tísňovou linku. „Oznamovatelka sdělila podrobný popis pachatele i tří jeho kompliců. Policistka z operačního střediska tak okamžitě zmobilizovala hlídky,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Krátce nato policisté spatřili čtyři mladíky odpovídající popisu Muglinovské ulici. „Už při samotné kontrole sdělili, že asi vědí, proč jsou kontrolováni. Jeden z nich se ke krádeži mužům zákona doznal,“ popsala průběh zásahu mluvčí.

Mladík uvedl, že po činu se k němu přidali jeho kamarádi a následně odjeli tramvají. Když vystoupili, při útěku kasičku rozbil a vyhodil.

Při kontrole policisté zjistili, že se jedná o nezletilé. Chlapec, který kasičku ukradl, byl celostátně hledaný z důvodu útěku z diagnostického ústavu pro mládež.

„Ještě téhož dne byl předán vychovatelkám,“ doplnila Michalíková s tím, že v plastové schránce bylo odhadem okolo tří tisíc korun.