ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Zloděj chtěl ženám v Karviné ukrást auto, ty jej bránily vlastním tělem

  • 0
Drama se šťastným koncem prožily v Karviné dvě sestry ve věku 62 a 66 let, jež se pokoušel zloděj okrást o jejich automobil. Ženy vůz bránily vlastním tělem, přesto se pachatel auta zmocnil a policie jej dopadla až v sousedním Polsku.

Sestry vůz zaparkovaly před domem, kde se chystaly vyložit nákup pro svou matku. Mladý muž stojící opodál jim nabídl svou pomoc, tu však ženy odmítly.

„Přesto se k nim ve chvíli, kdy vcházely do domu, přidal. Starší z žen položila tašky na zem, aby přivolala výtah. V tu chvíli jí mladík z kapsy bundy vytáhl klíčky od auta,“ popsala začátek celého incidentu mluvčí policie Daniela Vlčková.

VIDEO: Zloději se porouchalo ukradené auto, tak ho nechal v křižovatce

Právě tehdy začala scéna jako z akčního filmu. Mladší z obou sester muže chytila za rameno a strhla na zem, zatímco ta starší se mu snažila klíče vytrhnout. „Mladík se jim ale nakonec vysmekl, přeskočil schody v chodbě, vyběhl ven a nasedl do auta, v němž se zamkl,“ vylíčila Vlčková.

Majitelka rychle vyběhla ven, a když se jí nepodařilo vůz otevřít, se vzdorem si sedla na kapotu. „Když se však začal rozjíždět, naštěstí raději seskočila,“ okomentovala mluvčí.

Zloděj zamířil do Polska

Teprve poté sestry celou událost ohlásily na tísňovou linku policie, která okamžitě rozjela intenzivní pátrání po vozidle i jeho lupiči. Nakonec se jej podařilo dopadnout až po čtyřech hodinách.

„Pachatel byl zadržen v Polsku, pár desítek kilometrů za státní hranicí, a to po krátkém pronásledování polskými policisty,“ sdělila Vlčková.

Majitelka automobilu si vůz mohla převzít již následující den.

„Vzhledem ke státní příslušnosti dvaadvacetiletého muže a státu jeho zadržení s největší pravděpodobností předají karvinští kriminalisté spisový materiál polským policejním orgánům,“ doplnila mluvčí.