Jaroslav Drahoš ze společnosti Finidr (vpravo) při virtuálním předávání ceny...

Jaroslav Drahoš ze společnosti Finidr (vpravo) při virtuálním předávání ceny pro EY Podnikatele roku 2020 Moravskoslezského kraje | foto: EY

Podnikatele roku hledá i Moravskoslezský kraj, už posedmnácté

  • 0
Nominační fází odstartoval nový ročník soutěže EY Podnikatel roku i v Moravskoslezském kraji. Regionálního vítěze zde bude odborná porota hledat už posedmnácté. Loni zde zvítězil Jaroslav Drahoš ze společnosti Finidr.

S prozatím třemi celostátními vítězi se severní Morava řadí mezi nejúspěšnější kraje v historii českého klání největší celosvětové podnikatelské soutěže.

Na světovém finále v Monte Carlu reprezentovali Česko tři zdejší podnikatelé – Jannis Samaras z Kofoly, bratři Walachové z Walmarku a Pavel Juříček z Brano Group.

„Moravskoslezský kraj dlouhodobě dokazuje, že je plný šikovných podnikatelů, kteří jsou úspěšní doma i v zahraničí a zároveň jsou inspirací pro ostatní i v řadě dalších oblastí. Pokud ve svém okolí také máte podnikatelskou osobnost, která mění svět k lepšímu, budu velmi ráda, když ji na webu podnikatelroku.cz nominujete,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice.

Nominovat inspirativní podnikatelskou osobnost může kdokoliv, podnikatelé mohou ve formuláři přihlásit i sami sebe.

Aby se podnikatel mohl zúčastnit soutěže, musí být vlastníkem nebo spoluvlastníkem obchodní společnosti a mít rozhodující vliv na její řízení. Jeho firma musí existovat minimálně dva roky a mít alespoň osm stálých zaměstnanců. O vítězi krajských kol i celostátního klání rozhoduje porota složená především z vítězů minulých ročníků. Tentokrát v jejím čele usedne loňský český vítěz Josef Průša ze společnosti Prusa research.

Jméno moravskoslezského vítěze bude známé příští rok v únoru, celorepublikové finále se pak odehraje 1. března na pražském Žofíně.

„Věřím, že se i letos v našem kraji najdou osobnosti, které si ocenění EY Podnikatel roku zaslouží,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.