ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ÚSZS Moravskoslezského kraje

Žena spadla z vysokého patra paneláku v Havířově, na místě podlehla zraněním

  • 42
V sobotu ráno marně záchranáři oživovali šestapadesátiletou ženu, která spadla z vysokého patra panelového domu v Havířově. Případem se zabývají policisté, podle prvotního vyšetřování to vypadá, že nikdo cizí za pád nemůže.

„Včera v dopoledních hodinách jsme přijali oznámení o pádu ženy z vyššího patra z jednoho panelového domu v Havířově. V současné době zjišťujeme veškeré okolnosti tohoto pádu, ale nic nenasvědčuje tomu, že by pád zapříčinila druhá osoba,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Eva Michalíková.

Záchranáři se o pádu ženy dozvěděli pět minut po sedmé hodině ranní. Na místo okamžitě vyrazila posádka rychlé lékařské pomoci.

Šestapadesátiletou ženu na chodníku před domem nalezla svědkyně. Ženě v bezvědomí začala poskytovat základní první pomoc, zahájila nepřímou srdeční masáž. 

Podle mluvčího záchranné služby Lukáše Humpla zranění svědčila o pádu z výšky. 

„V okamžiku příjezdu týmu zdravotnické záchranné služby bylo u pacientky zjištěno selhání všech základních životních funkcí. Záchranáři proto ihned započali rozšířenou resuscitaci s cílem obnovit krevní oběh. Lékař provedl intubaci dýchacích cest a zajistil přístrojem řízenou ventilaci, posádka podávala léky a dále probíhala masáž srdce. Veškerá snaha o záchranu však byla neúspěšná. Postižená utrpěla mnohočetná poranění, kterým na místě podlehla,“ uvedl mluvčí.