Ostravský Dům umění v současné podobě

Ostravský Dům umění v současné podobě | foto: MF DNES

Ostravský Dům umění přivítá seniory zadarmo na výstavě V novém světě

  • 1
Galerie výtvarného umění v Ostravě nabízí seniorům vánoční dárek už teď. Lidé ve věku od 65 let mohou od čtvrtka navštěvovat zadarmo výstavu v Domě umění nazvanou V novém světě.

Projekt s podtitulem Podmínky modernity 1917-1927 představuje přes 200 děl od 54 známých autorů včetně Josefa Čapka, Toyen, Emila Filly, Václava Špály či Jana Zrzavého, ale také práce regionálních umělců, jako je třeba Ferdiš Duša.

„Seniorské vstupné v Domě umění činí 50 korun. Naši návštěvníci ale uvidí výstavu zdarma. Rádi bychom jim touto cestou zpříjemnili předvánoční období a zároveň nabídli kvalitní způsob trávení volného času v příjemném prostředí, třeba i s přáteli,“ líčí ředitel Galerie výtvarného umění v Ostravě Jiří Jůza.

Podotkl, že pro skupiny minimálně deseti seniorů bude galerie pořádat také komentované prohlídky s kurátory zdarma. Lze si je objednat telefonicky nebo e-mailem.

„O naše vzdělávací programy mají největší zájem právě senioři. Proto předpokládám, že se budou hlásit i na komentované prohlídky současné výstavy, která začala 29. září a potrvá do 8. ledna. Senioři budou mít bezplatný vstup až do konce,“ říká edukační pracovnice galerie Marcela Pelikánová.