ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Cyklistu u Ostravice vymrštilo auto ze silnice do pole. Na místě zemřel

  • 26
Smrtí třiapadesátiletého muže skončila nedělní nehoda, která se udála na silnici vedoucí z Ostravice na Staré Hamry. Cyklista náhle sjel z chodníku do vozovky, řidič auta jedoucího za ním nestihl rychle zareagovat a cyklistu vozidlo vymrštilo do pole. I přes poskytnutou pomoc zraněním podlehl.

Neštěstí se odehrálo několik minut po druhé hodině odpoledne. Třiapadesátiletý muž jel po silnici vedoucí z Ostravice ve směru na Staré Hamry. Na jízdním kole jel po chodníku, když nenadále sjel do silnice. Zasáhl tím však do dráhy auta jedoucího přímo za ním.

„Na tuto situaci 44letý řidič slovenské národnosti nestačil adekvátně ihned zareagovat a došlo tak ke střetu automobilu s jízdním kolem a k odhození cyklisty mimo pozemní komunikaci do přilehlého pole,“ uvedl komisař René Černohorský.

VIDEO: Nadávky i palce nahoru. Otestovali jsme povinný odstup od cyklistů

Muž utrpěl těžká zranění a na pomoc mu přiletěla i helikoptéra Letecké záchranné služby. I přes provádění resuscitace se však cyklistu nepodařilo zachránit. Svým zraněním na místě podlehl.

Soudní pitva bude nyní zjišťovat, zda nebyl pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových, omamných nebo psychotropních látek. Dechová zkouška u řidiče automobilu byla negativní. 

Policisté v průběhu záchranářských prací silnici zcela uzavřeli, dopravu odkláněli, poté ji řídili kyvadlově. Od páté hodiny odpolední je již silnice zcela průjezdná.

Neštěstí se stalo na silnici mezi obcemi Ostravice a Staré Hamry:

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz