Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: MF DNES

Železniční opravy mění obvyklé trasy Opavanů. Omezení je několik

  • 0
Ani největší znalci Opavy už nemohou sázet na zkratky či jiné trasy, na něž byli zvyklí. A je jedno, zda jdou pěšky, či jedou autem. Kvůli rekonstrukci železničního mostu v Olomoucké ulici mohou pod viaduktem jezdit jen sanitky nebo trolejbusy, zatímco pěší nebo ostatní řidiči musí jinudy.

Podobných omezení je nyní v Opavě více. „Přistěhovali jsem se do klidné ulice, ale kvůli opravě kolejí z Opavy do Krnova a zastavení dopravy pod viaduktem v Olomoucké ulici nám teď proudí stovky aut rovnou pod okny,“ uvedla Silvie Kudělová, která bydlí vedle Olomoucké ulice, jež tvoří jednu z hlavních dopravních tepen města.

Podobná situace panuje také na opačné straně města, u výpadovky na Krnov. „Kvůli opravě železničního přejezdu v Krnovské ulici bude tato silnice dva víkendy po sobě uzavřena. Auta tudy neprojedou od 20. do 22. května,“ popsal Roman Konečný, mluvčí opavského magistrátu.

Uzavírky v Opavě

  • do 20. 5. (do 6:00) bude přes železniční přejezd Krnovská vedena pouze hromadná autobusová doprava a vozidla IZS
  • od 20. 5. (od 22:00) do 22. 5. (do 22:00) bude úplná uzávěra železničního přejezdu Krnovská, veškerá doprava bude směrována po objízdné trase
  • od 22. 5. (od 22:00) do 24. 5. bude přes železniční přejezd vedena pouze hromadná autobusová doprava a vozidla integrovaného záchranného systému
  • silnice I/46 (ulice Olomoucká) – úplná uzavírka železničního podjezdu z důvodu demolice mostu a výstavby nového. Po dobu stavby bude umožněn průjezd jen vozidlům autobusové hromadné dopravy a IZS. Stavební práce končí 30. listopadu.

Nově budou stavební dělníci pracovat na železničním přejezdu na konci Krnovské ulice před kruhovým objezdem. „Úplná uzávěra komunikace včetně MHD je plánovaná od 20. května od 8:00 do 22. května,“ upřesnil mluvčí.

Za této úplné uzavírky budou trolejbusové linky, stejně jako noční linky 228 a 229 ukončeny na zastávce U Jaktarky.

„Linky 203 a 206 budou obsluhovány autobusy, linka 205 nebude v pátek 20. května vypravena vůbec, linka 207 pojede podle letního jízdního řádu. Zastávka Jaktař nebude trolejbusovými linkami obsluhována,“ vyjmenoval mluvčí Konečný.

Autobusové linky 212 a 216 budou vedeny po objízdné trase: od okružní křižovatky v Jaktaři po ulici Palhanecká a dále kolem Stříbrného jezera po ulici Mostní, Sadová, U Náhonu, Krnovská, a to pro oba směry.

„Tyto linky nebudou obsluhovat zastávky Šeděnkova a U Jaktarky. V ostatní dny bude MHD projíždět stavbou,“ dodal mluvčí Konečný.